Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > De culturele bezienswaardigheden van Bangkok

Het beeld van de week (nr. 31): De culturele bezienswaardigheden van Bangkok.                     Delen

Elke week (eigenlijk thans 1 of 2 keer per maand) selecteert Willgoto hier een mooi beeld. De culturele bezienswaardigheden van Bangkok en, meer in het bijzonder, Wat Pho - de tempel van de liggende Boeddha - zijn het thema van de eenendertigste foto van deze serie. Wat Pho is inderdaad een van de meest bezochte attracties van de Thaise hoofdstad. Deze keer hebben we drie foto's geselecteerd.

Liggende Boeddha in Bangkok
De liggende Boeddha van Wat Pho in Bangkok, Thailand.

  Boeddha-beeltenissen in het klooster van Wat Pho
  Boeddha-beeltenissen in het klooster van Wat Pho, Bangkok. 
  Chinese wachter van Wat Pho
  Chinese wachter van Wat Pho, Bangkok (Thailand).

Het land. Thailand is een populaire reisbestemming in Zuidoost-Azië. In 2018 ontving het 38 miljoen buitenlandse bezoekers. Het land is vooral bekend om zijn prachtige stranden - onder andere, die van Phuket, Koh Phi, Koh Samui, Krabi, Koh Lipe, Koh Tao, Koh Phangan, Koh Lanta, Hua Hin en vele anderen - en om zijn rijke culturele erfgoed, vooral in Bangkok, en, in het noorden, in Chiang Mai en Chiang Rai.

Thailand heeft niet minder dan 127 nationale parken, waaronder 22 mariene parken, en vele andere beschermde gebieden (bosparken, wildreservaten en wetlands). Thailand is een favoriete bestemming voor mensen die vogels of het zeeleven bekijken. 10% van alle mariene soorten in de wereld kan worden gevonden in de Thaise wateren. 

Vijf plekken in Thailand maken deel uit van de Werelderfgoedlijst van de UNESCO: de historische parken van Ayutthaya en Sukhothai (beide voormalige hoofdsteden), de archeologische vindplaats van Ban Chiang en twee natuurgebieden, het uitgestrekte boscomplex Dong Phayayen-Khao Yai (omvat verschillende nationale parken en strekt zich over 230 km tot de Cambodjaanse grens) en de wildreservaten Thungyai-Huai Kha Khaeng (600 000 ha langs de grens met Myanmar).

Vakanties in Bangkok. Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een belangrijke moderne metropool en de meest bezochte toeristische bestemming in het land. Het is de thuisbasis van een aantal historische bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis, de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha (Wat Phra Kaew), de Tempel van de liggende Boeddha (Wat Pho), de Tempel van de Dageraad (Wat Arun), Wat Traimit en zijn Gouden Boeddha (het grootste standbeeld in massief goud in de wereld), Phu Khao Thong, Wat Ratchanadda, en anderen.

Wat Pho ligt ten zuiden van het Koninklijk Paleis in het district Phra Nakhon. Het is een van de oudste en meest prestigieuze boeddhistische tempels in Bangkok. De tempel dateert uit het bewind van Rama I (1782-1809), die Wat Pho op de plaats van een oudere tempel gebouwd heeft. Het werd gerenoveerd en uitgebreid door Rama III in de eerste helft van de XIX eeuw. Het werd nog in 1982 hersteld. Het was het eerste openbare onderwijscentrum in Thailand en huisvest nog een school van traditionele Thaise geneeskunde. Het is de ontstaansplek van de traditionele Thaise massage, die nog steeds vandaag binnen de muren van de tempel beoefend wordt.

Misschien wilt u ook deze prachtige foto's uit Thailand en Zuidoost-Azië zien:


Stranden van Thailand (Engels)

Chiang Rai (Thailand)

Thailand

Myanmar

Wat Pho huisvest een vergulde liggende Boeddha die 46 m lang en 15 m hoog is, een van de langste Boeddha-beeltenis in de wereld. Naast het gebouw dat de liggende Boeddha huisvest zijn vele andere opmerkelijke religieuze gebouwen en afbeeldingen binnen de muren van de tempel te vinden, waaronder:

-- Phra Ubosot waar religieuze diensten worden gehouden,
-- Phra Maha Chedi Si Rajakarn (een groep van vier 42-m hoge pagodes omringd door een witte muur met poorten die door Chinese stenen wachters bewaakt worden),
-- een dubbel klooster met 400 met goud bedekte Boeddha-beeltenissen, de grootste verzameling van Boeddha’s in Thailand,
-- Phra Mondob (een bibliotheek die oude boeddhistische geschriften huisvest; de ingang wordt bewaakt door reuzen Yak Wat Pho, die volgens de legende met die van de Tempel van de Dageraad botsten, die aan de andere oever van de rivier gelegen is),
-- Phra Prang (4 marmeren stoepa's) en nog een aantal andere constructies.

De culturele bezienswaardigheden van Bangkok omvatten ook een aantal interessante musea, zoals het Huis van Jim Thompson, het National Museum van Bangkok en het Vimanmek Paleis. Zijn ook delen van bezienswaardigheden in Bangkok: de traditionele drijvende markten (met de vele grachten van de stad die het de bijnaam van Venetië van het Oosten gaven), en, wat het winkelen betreft, een aantal populaire straatmarkten zoals de beroemde Chatuchak-weekendmarkt of verschillende grote moderne winkelcentra. Daarnaast biedt Bangkok verschillende mogelijkheden voor authentieke Thaise massages en een bruisend nachtleven.

Bangkok is ook het startpunt van dagtochten naar verschillende nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals de historische site van Ayutthaya of de brug over de Kwai.

Hoe komt u erBangkok heeft twee internationale luchthavens: de luchthaven Suvarnabhumi en de luchthaven Don Muang. De eerste is verbonden met vele Aziatische en Europese steden (Londen, Parijs, Frankfurt, Rome, Moskou, Brussel, Amsterdam, Zürich, enz.) en andere plaatsen in het Midden-Oosten of Australië door directe vluchten. De tweede wordt vooral gebruikt voor vluchten van goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals Thai Air Asia, NOK Air en Thai Lion Air.

De auteur van de foto's: De bovenstaande foto's behoren tot Willgoto of partners.

Zie ook:
Beeld van de week 1: 
Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Beeld van de week 2:
Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Beeld van de week 3:
Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Beeld van de week 4:
Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Beeld van de week 5: 
Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite. 
Beeld van de week 6: Stierhaai en tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen. Maar, ervaren duikers kunnen met deze haaien zwemmen.
Beeld van de week 7:
Vuurlopen op Mauritius. Vuurlopen bestaat erin, op blote voeten over gloeiend houtskool te lopen. Het is een voorouderlijke religieuze praktijk.

En veel meer foto's van de week, waaronder:
Beeld van de week 19:
De stranden van Isla Mujeres (Cancun).
 Zij worden in de winter door Europese en Amerikaanse vakantiegangers.
Beeld van de week 20:
De toeristische attracties van Sri Lanka. Sri Lanka biedt een breed scala aan attracties, die het een door een groeiend aantal bezoekers gewaardeerde toeristenbestemming maken.
Beeld van de week 21:
De toeristische attracties van Thailand. De Witte Tempel (Wat Rong Khun) beroemd om zijn zuivere en ongewone witheid is een van de vele attracties van Thailand.
Beeld van de week 22: De Khone-watervallen (watervallen van de Mekong) die in het zuiden van Laos op slechts een paar kilometer van Cambodja liggen, verhinderen de navigatie tussen beide landen.
Beeld van de week 23: De luiaards van tropisch Amerika. De luiaards worden zo genoemd omdat ze een lange tijd slapen en ze langzaam bewegen.
Beeld van de week 24: Tulum, de parel van de Riviera Maya. Tulum is een van de meest populaire toeristenbestemmingen van de Riviera Maya in Mexico.
Beeld van de week 25: De toeristische attracties van Aken. De kathedraal van Aken is een van de eerste meesterwerken die op de UNESCO werelderfgoedlijst ingeschreven zijn.
Beeld van de week 26: De stranden op Kaapverdië. Kaapverdië is een populaire vakantiebestemming gedurende de twaalf maanden van het jaar.
Beeld van de week 27: Outdoor-activiteiten op het eiland Réunion. Het eiland Réunion (Frankrijk) is een ideale bestemming voor vrijetijds- en buitenactiviteiten.
Beeld van de week 28: Stranden op Zanzibar. Zanzibar is een droombestemming voor zonnige strandvakanties b.v. na een lange safari in Oost-Afrika.
Beeld van de week 29: Fauna van Costa Rica. Costa Rica is een ideale bestemming voor alle liefhebbers van het wild.
Beeld van de week 30: De rode krab van Christmaseiland (Australië). De jaarlijkse migratie van de rode krabben van Christmaseiland is de belangrijkste toeristische attractie van het eiland.

Zie al onze "beelden van de week".


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

            
(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

De tempel van de liggende Boeddha (WatPho) is een van de meest bezochte attracties van de Thaise hoofdstad, samen met het Koninklijk Paleis, de Tempel van de smaragdgroene Boeddha (Wat Phra Kaew) en de Tempel van de Dageraad (Wat Arun).