Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > De bezienswaardigheden van Ho Chi Minhstad

Het beeld van de week (nr. 34): De bezienswaardigheden van Ho Chi Minhstad, Vietnam.                     Delen

Periodiek (voorheen elke week) selecteert Willgoto hier een mooi beeld. De bezienswaardigheden van Ho Chi Minhstad (Saigon) in Vietnam en, onder andere, die van Cholon - de Chinese wijk van de stad - zijn het thema van de vierendertigste foto van deze serie. Ho Chi Minhstad is inderdaad een belangrijke reisbestemming in Vietnam.

tempel Ba Thien Hau in Cholon (Chinatown van Ho Chi Minhstad)
Porseleinen beeldjes die de buitenkant van de tempel Ba Thien Hau in Cholon (Chinatown-wijk van Ho Chi Minhstad, Vietnam) versieren.

Het land. Vietnam ligt aan de oostkant van het Indochinese schiereiland. Het heeft als buren Laos en Cambodja in het westen en China in het noorden. Het is een land waarvan de geografische vorm erg uitgestrekt is, omdat de kustlijn van noord naar zuid zich over 3.300 km uitstrekt, terwijl de totale oppervlakte van het land 331.000 km² bedraagt.

Sinds het einde van de Vietnamoorlog en de hereniging van de noordelijke en zuidelijke delen van het land in 1976 is Vietnam volledig onder communistische heerschappij. Aan het einde van de 20e eeuw werd de economie van het land geleidelijk geliberaliseerd met de goedkeuring van een vernieuwingsprogramma ("Doi Moi") in 1986. Sindsdien heeft het een opmerkelijke expansie ondergaan. De politieke liberalisering blijft daarentegen beperkt. In de afgelopen decennia is de bevolking van het land sterk gegroeid. Tegenwoordig is Vietnam met 96 miljoen inwoners het vijftiende meest bevolkte land ter wereld.

Het toerisme in Vietnam groeit snel. De toeristische bestemmingen in Vietnam zijn talrijk en gevarieerd: historische plaatsen, culturele bezienswaardigheden, badplaatsen, natuurwonderen, grote steden en meer.

-- In het noorden van het land: Hanoi (de Tempel van de Literatuur - de eerste universiteit van het land -, het Museum van etnografie, de tempel Ngoc Son, de Pagode met één pijler, de Keizerlijke Citadel van Thang Long, de meren, ...), Sapa ( trekking), de Ha Long Baai (werelderfgoed), het Landschap van Trang An (werelderfgoed, de zogenaamde "Ha Long Baai op het land"), de bergstammen en hun markten.
-- In het centrum: de monumenten van Hué, het Heiligdom My Son, de oude stad Hoi An en het Nationaal Park Phong Nha-Ke Bang (ze staan ​​allemaal op de werelderfgoedlijst van UNESCO) en Danang.
-- In het zuiden: Ho Chi Minhstad, de zeer brede Mekong-delta, de badplaats Nha Trang en het recreatiepark Vinpearl.

Aan deze niet-uitputtende lijst moet u nog de verblijven aan zee op de eilanden van de Golf van Thailand (Phu Quoc, Hon Khoai) en de bezienswaardigheden met betrekking tot de politieke of militaire geschiedenis van het land (zoals het Mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi en de ondergrondse tunnels van Cu Chi in de buurt van Ho Chi Minhstad) toevoegen. Het lekkere Vietnamese eten is een extra troef van het land.

Misschien ziet u graag ook deze prachtige foto's uit Ho Chi Minhstad:


Ho Chi Minhstad
Iiconische gebouwen

Ho Chi Minhstad
Ba Thien Hau

Ho Chi Minhstad
Presidentieel Paleis

Ho Chi Minhstad
Markten en Musea

Vakantie in Ho Chi Minhstad
Terwijl Hanoi in het noorden de politieke hoofdstad van Vietnam is, is de voormalige hoofdstad van het zuiden, Ho Chi Minhstad, de grootste stad en de economische en financiële hoofdstad van het land. De huidige stad is eigenlijk het resultaat van de fusie van twee aangrenzende steden - Saigon en Cholon die een sterke Chinese aanwezigheid heeft - in de eerste helft van de 20ste eeuw. De naam Saigon werd aan het geheel gegeven. Deze naam wordt nog steeds veel gebruikt, hoewel de stad na de hereniging van het land in 1976 officieel tot Ho Chi Minhstad hernoemd werd.

Saigon dat de Fransen in de koloniale tijden de "Parel van het Verre Oosten" noemden, is de thuisbasis van verschillende iconische gebouwen: oude gebouwen zoals de Basiliek van Notre-Dame (die uit de jaren 1860 - 1880 dateert), het 0peragebouw (1900) of het Hoofdpostkantoor (1886-1891), recentere gebouwen zoals het Presidentiële Paleis (paleis voltooid in 1966: het diende als de residentie van de presidenten van Zuid-Vietnam en wordt sinds 1976 tot een museum / historisch gebouw onder de naam van Herenigingspaleis omgevormd), wolkenkrabbers zoals Bitexco Tower (2010) of winkelcentra (Diamond Plaza, 1999).

Ho Chi Minhstad heeft verschillende interessante musea, in het bijzonder het Museum voor Schone Kunsten en enkele andere gewijd aan de geschiedenis van de stad (zoals het Ho Chi Minh City Museum) of de oorlog in Vietnam.

In Ho Chi Minhstad  vindt u ook verschillende opmerkelijke boeddhistische, taoïstische of hindoese tempels zoals de Pagode Nam Thien Nhat Tru (een pagode van een enkele pijler zoals die van Hanoi), de Pagode Vinh Nghiem (de grootste pagode in Ho Chi Minhstad), de Pagode van de Keizer Jade (ook bekend als  de schildpad-pagode), de Pagode Ba Thien Hau (tempel gewijd aan Matsu, godin van de zee, in Cholon), de Pagode Quan Am (ook gelegen in Cholon), de Pagode Giac Lam (de oudste pagode in Ho-Chi-Minhstad die uit 1744 dateert; de tempel werd echter in de vroege jaren 1900 volledig herbouwd ) en de Mariamman-tempel (Tamil-tempel).

Ho Chi Minhstad heeft verschillende grote markten. De Markt Ben Thanh (gelegen in het stadscentrum en om deze reden bezocht door buitenlandse toeristen) en de Markt Binh Tay (die zich in Cholon bevindt) zijn de twee emblematische markten van de stad. De Markt Ben Thanh is de grootste overdekte markt in Ho Chi Minhstad. Het is ook een belangrijk openbaar vervoersknooppunt in de stad.

Meer dan de bovengenoemde sites en plaatsen zal de bruisende activiteit van de stad op alle uren indruk maken op de buitenlandse toeristen. De overvloed aan motorfietsen in de straten en boulevards van de stad blijft in de herinneringen van alle bezoekers.

Hoe daar te komen. Vietnam heeft een elektronisch visumsysteem ingevoerd.

De internationale luchthaven Tan Son Nhat, die Ho Chi Minhstad bedient, is de drukste luchthaven van het land. Het is verbonden door directe vluchten met verschillende Europese steden, zoals Parijs, Londen, Frankfurt of Moskou, evenals met vele steden in Azië, Australië en het Midden-Oosten. De buitenlandse reizigers kunnen ook naar Saigon na een tussenstop in Bangkok reizen of gemakkelijk een reis naar Vietnam met een verblijf in Cambodja of Laos combineren.

In het noorden van het land is de internationale luchthaven van Hanoi ook verbonden door directe vluchten met een groot aantal Aziatische en andere steden, waaronder Parijs, Londen en Moskou in Europa en Sydney in Australië.

Gezien de grootte van het Vietnamese grondgebied hebben verschillende andere Vietnamese steden een luchthaven met vluchten van/naar Hanoi, Ho Chi Minhstad en, soms, een paar buitenlandse steden.

De auteur van de foto's: De bovenstaande foto's behoren tot Willgoto.

Zie ook:
Beeld van de week 1: 
Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Beeld van de week 2:
Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Beeld van de week 3:
Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Beeld van de week 4:
Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Beeld van de week 5: 
Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite. 
Beeld van de week 6: Stierhaai en tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen. Maar, ervaren duikers kunnen met deze haaien zwemmen.
Beeld van de week 7:
Vuurlopen op Mauritius. Vuurlopen bestaat erin, op blote voeten over gloeiend houtskool te lopen. Het is een voorouderlijke religieuze praktijk.

En veel meer foto's van de week, waaronder:
Beeld van de week 27: Outdoor-activiteiten op het eiland Réunion. Het eiland Réunion (Frankrijk) is een ideale bestemming voor vrijetijds- en buitenactiviteiten.
Beeld van de week 28: Stranden op Zanzibar. Zanzibar is een droombestemming voor zonnige strandvakanties b.v. na een lange safari in Oost-Afrika.
Beeld van de week 29: Fauna van Costa Rica. Costa Rica is een ideale bestemming voor alle liefhebbers van het wild.
Beeld van de week 30: De rode krab van Christmaseiland (Australië). De jaarlijkse migratie van de rode krabben van Christmaseiland is de belangrijkste toeristische attractie van het eiland.
Beeld van de week 31: De culturele bezienswaardigheden van Bangkok. Wat Pho - de tempel van de liggende Boeddha - is een van de meest bezochte attracties van de Thaise hoofdstad.
Beeld van de week 32: De toeristische attracties van België. Het Atomium is een opmerkelijk gebouw dat, net als de Eiffeltoren in Parijs, het embleem van de stad is geworden.
Beeld van de week 33: De bezienswaardigheden van Luang Prabang (Laos). De Wat Xieng Thong is representatief voor de religieuze bouwstijl van Luang Prabang.

Zie al onze "beelden van de week".


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

            
(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Ho Chi Minh-stad is een belangrijke reisbestemming in Vietnam. Het is de thuisbasis van talloze en gevarieerde toeristische attracties. Hier zijn enkele foto's van hen.