Internet gids voor reizen

Vietnam
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

Vietnam > Foto's en reisverhalen > Presidentieel Paleis van Saigon

Foto's uit het voormalige Presidentiële Paleis van Saigon (Ho Chi Minhstad) in Vietnam: het paleis, de salon van de ambassadeurs en de bunker.

Presidentiële Paleis van Saigon (Ho Chi Minhstad)
Het voormalige Presidentiële Paleis van Saigon (Ho Chi Minhstad) in Vietnam. Momenteel het herenigingspaleis genoemd.

Dit paleis werd gebouwd in 1966 in vervanging van het vorige presidentiële paleis van Saigon dat dateerde uit 1873 en dat zwaar door een luchtbombardement in 1962 beschadigd werd. Het nieuwe paleis was de residentie van drie opeenvolgende presidenten van Zuid-Vietnam tot bij de verovering van Saigon door de communistische strijdkrachten van Viet-Minh in april 1975. Generaal Dương Văn Minh was de laatste president van Zuid-Vietnam die daar woonde.
"
Het paleis is het werk van de Vietnamese architect Ngô Viết Thụ, de eerste Aziatische winnaar van de "Prijs van Rome". Het omvat 95 kamers met een totaal van 20.000 m². Het ligt in een park van 12 hectare. Op 8 april 1975 beschadigde een luchtbombardement de helihaven en de grote trap van het paleis, die vervolgens in hun oorspronkelijke staat werden hersteld. Dit bombardement illustreerde de zwakke punten van de verdediging van de stad en dreef de Verenigde Staten ertoe, de evacuatie van de Amerikanen uit Saigon te versnellen.

Sinds de hereniging van het land in 1976 werd het presidentiële paleis van Saigon vervolgens omgevormd tot een historisch monument/museum onder de naam Herenigingspaleis. Sinds 1990 is het open voor het publiek. Vroeger werd het ook Paleis van Onafhankelijkheid genoemd.

Salon van de ambassadeurs in het presidentiële paleis van Saigon
Salon van de ambassadeurs in het presidentiële paleis van Saigon (Ho Chi Minhstad) in Vietnam.

De Salon van de ambassadeurs is de prestigieuze salon waar nieuwe in Zuid-Vietnam geaccrediteerde ambassadeurs hun geloofsbrieven in aanwezigheid van de minister van Buitenlandse Zaken kwamen presenteren. De laatste receptie in deze salon vond plaats op 18 april 1975, slechts enkele dagen voor de val van Saigon.

Bunker van het presidentiële paleis van Saigon
De bunker (deel) van het presidentiële paleis van Saigon (Ho Chi Minhstad) in Vietnam.

De kelders van het presidentiële paleis van Saigon werden tot een bunker en een telecommunicatiecentrum omgebouwd. De bunker bestond uit twee niveaus, waarvan het tweede 2,5 m diep was en bommen van 2.000 kg kon weerstaan.


AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Foto's uit het voormalige Presidentiële Paleis van Saigon (Ho Chi Minhstad) in Vietnam: het paleis, de salon van de ambassadeurs en de bunker.