Internet gids voor reizen

Vietnam
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

Vietnam > Foto's en reisverhalen > Markten en musea van Ho Chi Minhstad

Foto's uit markten en musea van Ho Chi Minhstad in Vietnam: de Markt Ben Thanh, de Markt Binh Tay en het Museum voor Schone Kunsten.

Markt Binh Tay in Cholon, Ho Chi Minhstad
De Markt Binh Tay in Cholon, de Chinese wijk van Saigon (Ho Chi Minhstad) in Vietnam.


De Markt Ben Thanh in Saigon
Een winkel van de Markt Ben Thanh in Saigon (Ho Chi Minhstad) in Vietnam.
 
De Markt Ben Thanh die zich in het centrum van Saigon (Ho Chi Minhstad) bevindt, is de belangrijkste overdekte markt van de stad. Ben Thanh is ook de oudste: deze markt ontstond aan het begin van de XVII eeuw en werd in het midden van de XIX eeuw officieel gevormd. Het gebouw werd meerdere keren herbouwd of gerestaureerd.

De Markt Ben Thanh en die van Binh Tay zijn de twee emblematische markten van Saigon (Ho Chi Minhstad). De andere grote markten van de stad zijn onder andere de Markt An Dong (een gebouw met vier verdiepingen, met voornamelijk kraampjes met textiel, kleding en handwerk) en de Markt Dan Sinh die in oorlogsoverschotten gespecialiseerd is.

Museum voor Schone Kunsten in Ho Chi Minhstad
Beeldjes van het Museum voor Schone Kunsten in Ho Chi Minhstad in Vietnam. Deze beeldjes vertegenwoordigen de zonnegod en de maangodin uit de Chinese mythologie.

Naast het Museum voor Schone Kunsten (schilderijen en sculpturen van oude of hedendaagse Vietnamese kunstenaars) vind je ook in Saigon onder andere het Museum van de oorlogsresten ("'War Remnants Museum", oorlogsmuseum), het Museum Ton Duc Thang (gewijd aan het leven van president Ton Duc Thang), het Museum FITO (museum voor traditionele geneeskunde en geneesmiddelen) en het Museum van Ho Chi Minhstad (geschiedenis van de stad). Dit laatste museum is in het voormalige Paleis van Gia Long gehuisvest.


AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Foto's uit markten en musea van Ho Chi Minhstad in Vietnam: de Markt Ben Thanh, de Markt Binh Tay en het Museum voor Schone Kunsten.