Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Reisnieuws uit de hele wereld in 2020

Reisnieuws 2020 (en einde 2019): Nieuws voor reizigers in de hele wereld.                          Delen

Ter aanvulling van onze reislinks, onze artikelen en onze online reisgidsen (vooral op het Engels en het Frans) melden we hier goed en slecht nieuws dat nuttig voor reizigers in verschillende delen van de wereld kan zijn. Dit omvat ook informatie over bepaalde praktische veranderingen (bijvoorbeeld betreffende de geëiste reisdocumenten) en nieuwigheden in de luchtvaartmarkt. Nieuws en andere nuttige inlichtingen worden toegevoegd telkens nodig. Lees deze pagina zo vaak als nodig.

September 2020 - Duitsland: De nieuwe luchthaven van Berlijn.

Met 9 jaar vertraging zal de nieuwe luchthaven van Berlijn, Luchthaven Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) genaamd, op 31 oktober 2020 in gebruik worden genomen. Deze luchthaven vervangt de luchthavens Berlin-Tegel (TXL) en Berlin-Schönefeld (SXF). De luchthaven Berlin-Tegel zal op 8 november na de volledige verhuizing van de luchtvaartmaatschappijen gesloten worden. De luchthaven Berlin-Schönefeld wordt de terminal 5 van de nieuwe luchthaven en wordt met de bus en de S-Bahn met de terminal 1 verbonden.

De terminal 1 van de nieuwe luchthaven zal de meeste conventionele luchtvaartmaatschappijen en Easyjet verwelkomen, terwijl de terminals 2 en 5 andere goedkope luchtvaartmaatschappijen zullen huisvesten. De constructie van de terminal 3 zou het mogelijk moeten maken om terminal 5 te vervangen. Die van terminal 4 zou een mogelijke uitbreiding van de luchthaven zijn indien nodig.

De belangrijkste toegangsroute naar de nieuwe luchthaven is waarschijnlijk de spoorlijn RE 9 vanaf het centraal station van Berlijn met haltes op de stations Potsdamer Platz en Südkreuz naar de luchthaven in 30 minuten.

De nieuwe luchthaven is onderwerp van veel controverse, met name vanwege de vertraging bij de voltooiing van het project en de enorme budgetoverschrijding.

Augustus 2020 - Wereld: Reisbeperkingen vanwege het coronavirus (COVID-19).

Als gevolg van nieuwe ontwikkelingen in de covid-19-pandemie worden reisbeperkingen gehandhaafd of opnieuw ingevoerd in verschillende delen van de wereld, waaronder Europa.

Juli
2020 - Wereld: Reisbeperkingen als gevolg van coronavirus (COVID-19)

Hoewel veel landen, in het bijzonder op het Amerikaanse continent, nog steeds met de covid-19 pandemie te maken hebben, worden de reisbeperkingen in de meeste Europese landen geleidelijk opgeheven. Om reizigers in Europa te helpen, heeft de Europese Commissie zojuist de website https://reopen.europa.eu/ gelanceerd, die aangeeft naar welke Europese landen Europese burgers zonder beperkingen mogen reizen. Deze website is beschikbaar in 24 talen. Maar aangezien het een geautomatiseerd vertaalsysteem gebruikt, gebruikt u bij voorkeur de Engelse versie.

Europese reizigers naar Italië moeten zich vooraf registreren als ze naar Sardinië, Sicilië, Calabrië of Apulië willen reizen. Registratie moet online gebeuren op de website van de betreffende regio.

Reizigers naar Cambodja moeten een COVID-19 negatief medisch certificaat afgegeven op het Engels niet meer dan 72 uur voorafgaand aan de datum van de reis en een bewijs van een medische verzekering van ten minste $ 50.000 hebben. Bovendien moeten zij een bedrag van $ 3000 bij hun aankomst in Cambodja betalen, om de kosten van de verplichte covid-19 test en mogelijke medische behandelingen te dekken. Het saldo wordt terugbetaald wanneer ze het land verlaten.

Maart 2020 - Wereld: Reisbeperkingen als gevolg van Coronavirus (COVID-19)

Sinds half maart hebben de Verenigde Staten gedurende 30 dagen de toegang tot hun grondgebied verboden aan burgers van 28 Europese landen (het Schengengebied, het Verenigd Koninkrijk en Ierland).

Volgens persberichten zijn de grenzen bij de ingang van het Schengengebied sinds dinsdag 17 maart 2020 voor een periode van 30 dagen gesloten voor buitenlanders.

Aan de andere kant geven de autoriteiten van de meeste ontwikkelde landen (zowel gezondheidsautoriteiten als regeringen) reisadviezen voor hun eigen burgers uit, die naar het buitenland willen reizen.

Wat regeringen betreft, worden de reisadviezen meestal door het Ministerie van Buitenlandse Zaken uitgegeven. Deze adviezen worden in het algemeen per reisbestemming gesorteerd. Ze behandelen alle relevante thema's, inclusief veiligheid en gezondheid. Wat gezondheidsautoriteiten betreft, omvatten de adviezen informatie over actuele ziekten en reisadviezen.

Op hun websites wordt informatie permanent bijgewerkt en is de meest betrouwbare (elders vindt u talloze nepnieuws). Zo weet u altijd of het veilig is om naar uw bestemming te reizen of niet. Verwacht echter niet dat deze sites voorspellingen zullen doen, aangezien niemand dit serieus kan doen.

Als uw eigen land geen dergelijke reisadviezen uitgeeft (of als u die uit uw eigen land niet vertrouwt), kunt u die van andere landen (inclusief die in het Engels) bekijken.

U vindt ze hier:
Reisadviezen van ministeries van Buitenlandse Zaken.
Reisadviezen van gezondheidsautoriteiten:

CDC (het Amerikaanse agentschap voor volksgezondheid) helpt u hier meer over Coronavirus te weten.

Maart 2020 - Verenigd Koninkrijk
: Flybe-vluchten stoppen.

Op 5 maart staakte de goedkope Britse luchtvaartmaatschappij Flybe haar activiteiten. Flybe, in februari 2019 omgedoopt tot Virgin Connect, diende op regelmatige of seizoensgebonden basis meer dan vijftien bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en dertig in de rest van Europa. In het VK voerde Flybe meer dan de helft van de binnenlandse vluchten buiten Londen uit. De luchtvaartmaatschappij voerde 80% van de vluchten van / naar de luchthaven van Belfast uit en bood daarom Noord-Ierland gemakkelijke toegang tot vele bestemmingen. Flybe's financiële problemen werden verergerd door de vertraging in de activiteiten na de Coronavirus-epidemie.

Januari 2020 - Zuid-Afrika: South African Airways zinkt verder in de financiële crisis.

South African Airways, de tweede grootste luchtvaartmaatschappij in Afrika, bevindt zich in grote moeilijkheden. De luchtvaartmaatschappij, die sinds 2011 geen winst meer heeft geboekt, werd vorige maand onder gerechtelijke bescherming geplaatst tegen haar schuldeisers. South African Airways heeft nu ongeveer 30 vluchten (voornamelijk binnenlandse vluchten) afgeschaft en heeft de verkoop van tien nieuwe vliegtuigen en het ontslag van bijna 20% van zijn werknemers aangekondigd.

Negen intercontinentale routes zorgen voor de helft van de inkomsten van South African Airways; maar slechts één daarvan, die naar Washington, zou winstgevend zijn. Aan de andere kant zijn haar Afrikaanse routes in de overgrote meerderheid winstgevend en goed voor 30% van de omzet van de luchtvaartmaatschappij. Het saldo komt van binnenlandse vluchten.

Januari 2020 - Guinee: elektronisch visum is ingesteld.

Hoewel Guinee sinds twee maanden een elektronisch visumsysteem op het Frans en het Engels voor verschillende soorten visa (voornamelijk toeristenvisum, transitvisum en visum voor lange verblijven) heeft ingevoerd, willen de ambassades van Guinee in het buitenland papieren visa blijven afgeven. De ambassade van Guinee in Frankrijk heeft haar eigen platform voor Guinese visumaanvragen van Franse staatsburgers online gezet.

Januari 2020 - Malawi: invoering van een elektronisch visumsysteem.

Malawi introduceerde twee maanden geleden een elektronisch visumsysteem. Dit systeem betreft zowel het visum voor een enkele of meervoudige binnenkomst als het transitvisum. Het is beschikbaar voor inwoners van alle landen (inclusief die uit Europa en Noord-Amerika) die een visum nodig hebben om Malawi binnen te komen. De betaling van de kosten gebeurt in Amerikaanse dollars met een creditcard of debetkaart. De officiële website voor het aanvragen van het Malawi e-visum bestaat alleen in het Engels

December 2019 - Wereld: luchtvaartmaatschappijen die in 2019 hun activiteiten gestaakt hebben.

In 2019 hebben meer dan 20 grote en kleinere luchtvaartmaatschappijen hun activiteiten gestaakt. De meesten waren failliet gegaan. Hier is een niet-limitatieve lijst:

In Europa: Germania (Duitsland), Thomas Cook (VK), Flybmi (VK), WOW (IJsland), Aigle Azur (Frankrijk), XL Airways (Frankrijk), Adria (Slovenië), Astra Airlines (Griekenland).
In Amerika: California Pacific (VS), Via Airlines (VS), Insel Air (Curaçao), Fly Jamaica Airways (Jamaica), Aerolíneas de Antioquía (Colombia), Peruvian Airlines (Peru), TAM Bolivia. In Azië: Asian Express Airline (Tadzjikistan), Air Philip (Zuid-Korea), Jet Airways (India), Wisdom Airways (Thailand), New Gen Airways (Thailand) en Taron Avia (Armenië).

December 2019 - Japan: de Olympische Spelen van 2020 bijwonen zonder visum.

Burgers van 68 landen zijn vrijgesteld van visum voor een verblijf in Japan van maximaal 90 dagen. Ze moeten echter houder zijn van een paspoort dat ten minste 6 maanden na hun aankomst in Japan geldig is. Opgenomen in deze lijst van vrijgestelde landen: onder andere alle landen van de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, Israël, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië en Chili. Burgers van sommige landen (Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, ...) kunnen zelfs zonder visum maximaal 6 maanden in Japan blijven, terwijl die van enkele landen (Thailand, ...) alleen voor 15 dagen zonder visum worden toegelaten.

In alle andere gevallen (langer verblijf, betaald werk in Japan of staatsburger van een land dat van visum niet vrijgesteld is, zoals China en Rusland) is een visum voor Japan vereist om de Olympische Spelen van 2020 bij te wonen. Japan bereidt zich voor op de invoering van een elektronisch visumsysteem. Maar dit systeem is momenteel niet beschikbaar en de voorwaarden om het te gebruiken wanneer het klaar is, zijn niet bekend. Alle sites die momenteel (december 2019) in zoekresultaten van zoekmachines (Google en anderen) op zoekwoorden zoals "eVisa Japan" worden weergegeven, zijn daarom niet officieel. Zolang de officiële website van de Japanse eVisum niet beschikbaar is, hebben mensen die een visum nodig geen andere keuze dan hun aanvraag in te dienen bij de Japanse ambassade in hun land.

Zie ook
-- reisnieuws 2019
-- reisnieuws 2018.
-- reisnieuws van het jaar 2017.
-- reisnieuws 2016.
-- reisnieuws 2015.

 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                    
(2)(2)(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits réservés.

Reisnieuws 2020. U vindt hier nieuws dat nuttig voor reizigers in verschillende delen van de wereld in 2020 kan zijn.