Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > De culturele attracties van Costa Rica

Het beeld van de week (nr. 36): de culturele attracties van Costa Rica.                                                                              Delen

Periodiek (voorheen elke week) selecteert Willgoto hier een mooi beeld. In deze serie selecteerden we eerder foto's van natuurlijke attracties van Costa Rica, met name de luiaard en andere dieren die u in de vele nationale parken tegenkomt, die de toeristische rijkdom van het land maken. Deze keer trokken de culturele attracties van Costa Rica en in het bijzonder die van de hoofdstad San José onze aandacht. Ze vormen het thema van de zesendertigste foto in deze serie.

Precolumbiaans Goudmuseum in San José
Gouden beeldje van het Precolumbiaanse Goudmuseum in San José, Costa Rica.

Het land. Costa Rica ligt in Midden-Amerika tussen Nicaragua en Panama. Het land staat bij het grote publiek bekend om zijn export van bananen, ananas, koffie en fruitconcentraten naar Noord-Amerika en Europa. Costa Rica onderscheidde zich in 1949 door als eerste land ter wereld het leger op te geven. Het land profiteert van een bijzonder rijke biodiversiteit, die zijn belangrijkste toeristische troef is. De 161 beschermde gebieden, waaronder 25 nationale parken, beslaan een kwart van zijn grondgebied. Voor vakantiegangers biedt Costa Rica ook prachtige stranden, voornamelijk aan de Pacifische kust, en een aantal bekende surfplekken. Wat de culturele attracties van het land betreft, zijn ze in San José geconcentreerd.

San José is de hoofdstad en de belangrijkste stad van Costa Rica. Het is ook het economische en culturele centrum van het land. Het is vaak de eerste reisbestemming die buitenlandse bezoekers ontdekken wanneer ze Costa Rica bezoeken. De stad herbergt verschillende historische gebouwen, zoals het nationale theater, de grootstedelijke kathedraal en de zogenaamde muziektempel (een muziektent) in het Morazán-park.

Een ander opmerkelijk gebouw in San José is de metalen school (Escuela Metálica) gelegen tegenover het Morazán-park. Het is een mooi neoklassiek ijzeren gebouw dat oorspronkelijk als school voor jonge meisjes diende en dat tegenwoordig de gemengde school Escuela Buenaventura Corrales huisvest. Het werd door de Belgische architect Charles Thirion ontworpen en in België door de Forges d'Aiseau vervaardigd, en vervolgens, na per boot te zijn vervoerd, in 1896 in San José geassembleerd. Het werd in 2011 gerestaureerd. In 1980 werd het uitgeroepen tot een werk van nationaal architectonisch en historisch belang. Het is inderdaad een opmerkelijk voorbeeld van de langdurige aanzienlijke investering van het land in het openbaar onderwijs. Het was het eerste metalen gebouw in Midden-Amerika. De keuze voor ijzer, geïnspireerd door de industriële revolutie van de 19e eeuw, wordt ook verklaard door de schade die de aardbeving van december 1888 aan de gebouwen van de stad had veroorzaakt
.
 
Toerisme. In San José hebben toeristen de mogelijkheid om interessante musea te bezoeken, in het bijzonder het Precolumbiaanse Goudmuseum, dat samen met het Goudmuseum in Bogota de belangrijkste musea in de wereld vormt, die aan precolumbiaanse goudvoorwerpen gewijd zijn. Het Precolumbiaanse Goudmuseum van San José herbergt 1600 gouden voorwerpen die onder andere goden, sjamanen, juwelen, gouden schijven, dieren en vele anderen vertegenwoordigen. Deze kunstwerken dienden voornamelijk als attributen van prominente figuren (bijvoorbeeld genezers), begrafenisaanbiedingen of handelsgoederen. De oudste objecten dateren uit 300 na Christus en komen uit verschillende regio's van Costa Rica. Die na 1000 na Christus werden voornamelijk in het zuidoosten van het land ontdekt.

Het Precolumbiaanse Goudmuseum van San José bevindt zich op Plaza de la Cultura. Het wordt door de Centrale Bank van Costa Rica beheerd, terwijl die van Bogota afhankelijk van de centrale bank van Colombia is. In hetzelfde gebouw is het Numismatisch Museum gevestigd.

Op Plaza de la Democracia op korte loopafstand van het Precolumbiaanse Goudmuseum vindt u een andere culturele attractie van Costa Rica: het Jademuseum (Museo del Jade y de la Cultura Precolombina) met de grootste collectie precolumbiaanse jaden voorwerpen in de wereld en tal van archeologische objecten, vooral keramiek.

Andere belangrijke musea in San José zijn onder meer het Nationaal Museum van Costa Rica gevestigd in het voormalige Bellavista-fort op Plaza de la Democracia (tegenover het Jademuseum), het Kindermuseum, dat samen met andere culturele instellingen in het Costa Ricaanse Centrum voor Wetenschappen en Cultuur gehuisvest is, het Museum van Costa Ricaanse Kunst gelegen in Parque Metropolitano La Sabana en het La Salle Museum voor Natuurwetenschappen dat in de buurt van hetzelfde park ligt.

Misschien ziet u ook graag deze prachtige foto's uit Costa Rica (voorlopig op het Frans):


San José

Nationaal park Manuel Antonio

Nationaal park Rincon de la Vieja

Ara Macao

Hoe er te komen. De meeste buitenlandse bezoekers reizen naar Costa Rica via de Internationale luchthaven Juan Santamaría, gelegen op 17 km van het centrum van San José. Chartervluchten komen meestal aan op de tweede luchthaven van San José, de Internationale luchthaven Tobías-Bolaños, die ook op slechts een paar kilometer van de stad ligt.

De auteur van de foto's: De bovenstaande foto's behoren tot Willgoto.

Zie ook:
Beeld van de week 1: 
Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Beeld van de week 2:
Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Beeld van de week 3:
Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Beeld van de week 4:
Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Beeld van de week 5: 
Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite. 
Beeld van de week 6: Stierhaai en tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen. Maar, ervaren duikers kunnen met deze haaien zwemmen.
Beeld van de week 7:
Vuurlopen op Mauritius. Vuurlopen bestaat erin, op blote voeten over gloeiend houtskool te lopen. Het is een voorouderlijke religieuze praktijk.

En veel meer foto's van de week, waaronder:
Beeld van de week 27: Outdoor-activiteiten op het eiland Réunion. Het eiland Réunion (Frankrijk) is een ideale bestemming voor vrijetijds- en buitenactiviteiten.
Beeld van de week 28: Stranden op Zanzibar. Zanzibar is een droombestemming voor zonnige strandvakanties b.v. na een lange safari in Oost-Afrika.
Beeld van de week 29: Fauna van Costa Rica. Costa Rica is een ideale bestemming voor alle liefhebbers van het wild.
Beeld van de week 30: De rode krab van Christmaseiland (Australië). De jaarlijkse migratie van de rode krabben van Christmaseiland is de belangrijkste toeristische attractie van het eiland.
Beeld van de week 31: De culturele bezienswaardigheden van Bangkok. Wat Pho - de tempel van de liggende Boeddha - is een van de meest bezochte attracties van de Thaise hoofdstad.
Beeld van de week 32: De toeristische attracties van België. Het Atomium is een opmerkelijk gebouw dat, net als de Eiffeltoren in Parijs, het embleem van de stad is geworden.
Beeld van de week 33: De bezienswaardigheden van Luang Prabang (Laos). De Wat Xieng Thong is representatief voor de religieuze bouwstijl van Luang Prabang.
Beeld van de week 34: De bezienswaardigheden van Ho Chi Minhstad (Saigon) in Vietnam. Ho Chi Minhstad en Cholon - de Chinese wijk van de stad - zijn de thuisbasis van vele toeristische attracties.
Beeld van de week 35: De mangroven in Mexico. Mangrovehabitats zijn bijzonder waardevolle ecosystemen voor mensen en wilde dieren.

Zie al onze "beelden van de week".


 

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Bekend om zijn nationale parken en andere natuurreservaten biedt Costa Rica ook reizigers culturele attracties, zoals het Precolumbiaanse Goudmuseum, die een bezoek waard zijn.