Internet gids voor reizen

International
English FranÁais Deutsch Nederlands Italiano EspaŮol

International > Toeristische informatie > Veilig reizen tijdens en na de COVID-19-pandemie

Veilig reizen tijdens en na de COVID-19-pandemie.                                               DelenDelen

Welk land en onder welke voorwaarden kunt u in tijden van covid-19 bezoeken?

Met het oog op de heropening van de grenzen voor toeristen na de covid-19 pandemie is het belangrijk om te weten of, onder welke voorwaarden en met welke formaliteiten u een vreemd land kunt bezoeken. Zelfs als een land de komst van buitenlandse toeristen tijdens of na de covid-19-pandemie accepteert, legt het over het algemeen bijzondere formaliteiten en voorwaarden op, die vóór de pandemie niet van kracht waren.

De betrouwbare informatiebronnen over deze voorwaarden en formaliteiten verschillen sterk van land tot land. Actuele officiële informatie is vaak alleen beschikbaar in de lokale taal en op het Engels. Veel beschikbare informatie wordt niet altijd up-to-date gehouden.

Om u correct te informeren over de reisbeperkingen die in het buitenland tijdens covid-19 gelden, hebben we een nieuwe rubriek "Covid-19" gecreëerd onder onze algemene rubriek "Informatie" van verschillende landen die u zou willen bezoeken. Zoals bij al onze andere onderwerpen, werkt deze sectie dus per land van bestemming.

Momenteel is de nieuwe rubriek voornamelijk beschikbaar voor mediterrane bestemmingen (Marokko, PortugalSpanje, Frankrijk, Italië, Kroatië, Malta, Griekenland, Cyprus, Turkije), de Canarische Eilanden, Madeira en Azoren, Oostenrijk, Tsjechië, enkele landen in Zuidoost-Azië (Thailand en Cambodja), Australië, Nieuw-Zeeland en de eilanden van de Indische Oceaan (Mauritius, Réunion, Seychellen, Madagaskar, Malediven). Andere bestemmingen worden toegevoegd.

In dit nieuwe gedeelte vindt u links naar de officiële voorschriften van die landen met betrekking tot covid-19, hun reisbeperkingen en, indien van toepassing, het formulier dat buitenlandse bezoekers moeten invullen voordat ze naar het land reizen. We hebben ook links toegevoegd naar relevante internationale informatiebronnen, zoals het IATA Travel Center (alleen in het Engels) of, voor de Europese Unie, Reopen Europa (meertalig) die de verdienste hebben, een betrouwbare en actuele samenvatting van de regels voor elk reisbestemming te verstrekken. In onze nieuwe rubriek vindt u ook informatie over de toestand van de pandemie in het betreffende land.

In tijden van covid-19 zijn uw mogelijkheden en voorwaarden om naar het buitenland te reizen over het algemeen net zo afhankelijk van de reisvoorschriften van uw eigen land (uw thuisland) als die van uw bestemmingsland (het land dat u wilt bezoeken). Daarom hebben we in de nieuwe rubriek telkens ook een verwijzing opgenomen naar het reisadvies dat de autoriteiten van verschillende landen aan hun onderdanen verstrekken, die van plan zijn naar het buitenland te reizen. Nog meer dan in andere omstandigheden hebben deze autoriteiten ervoor gezorgd dat hun reisadvies voortdurend tijdens de pandemie wordt bijgewerkt. Het is daarom in uw eigen belang om ook het reisadvies van uw eigen land te raadplegen.

In de Europese Unie publiceert het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding wekelijks de kaart 'zie hieronder) van de lidstaten in verschillende kleuren, afhankelijk van de ernst van de pandemie in elk land (alleen in het Engels). Bovendien hebben de meeste Europese landen een app voor contactopsporing geïmplementeerd om hun gebruikers te waarschuwen als ze in de buurt van personen waren geweest, die een positieve coronatest hebben gehad. Verschillende van deze nationale toepassingen zijn compatibel (ze kunnen met de andere corona-apps samenwerken). In april 2021 publiceerde de Europese Commissie een gemeenschappelijk reisformulier (Passenger locator form), hoewel veel lidstaten eisen dat buitenlandse reizigers hun eigen formulier invullen.

De vaccinatie van een groeiend deel van de Europese bevolking biedt nieuwe kansen. Verschillende reisbeperkingen die tijdens de pandemie in Europa van kracht waren, zijn of zullen binnenkort worden opgeheven.

Het Europees Gezondheidscertificaat (Digitaal groen certificaat) zal het vrije verkeer binnen de Europese Unie vergemakkelijken voor reizigers die volledig tegen het virus zijn ingeënt of die negatief hebben getest of die hersteld zijn van de ziekte. Dit digitale en/of papieren certificaat is gratis en bevat een QR-code die in alle landen van de Europese Unie geldig is.

Hieronder ziet u de kaart van de lidstaten van de Europese Unie die per regio de risiconiveaus weergeeft. De risiconiveaus worden door de kleuren "groen" (laag risico), "oranje", "rood" en "donkerrood" (hoogste risico) vertegenwoordigd. Het grijs geeft onvoldoende beschikbare informatie aan. Deze officiële kaart wordt wekelijks opgesteld door het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding.

14 oktober 2021


Covid-19 Europa Kaart 14 oktober 2021

Bron (en voor een eventuele herziening): https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/situation-updates/weekly-maps-coordinated-restriction-free-movement


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                
(2)(2)(2)(2)

Dezelfde rubriek voor een andere bestemming

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits rťservťs.

Met het oog op de heropening van de grenzen voor toeristen na de covid-19 pandemie is het belangrijk om te weten of, onder welke voorwaarden en met welke formaliteiten u een vreemd land kunt bezoeken.